moving on. once again.

enjoy!

köttbullsresan.

sådär, då va alla köttbullarna klara. de blev ju varken runda eller snygga, men goooda!

dags att ta tag i disken och att plocka iordning lite. lite väl stökigt på vissa ställen här hemma. så blir det när fröken samuelsson är i närheten haha. fast jag har faktiskt blivit mer ordningssam sen jag flyttade ihop med totte. jag har aldrig brytt mig om om det är stökigt runt omkring mig, jag har trivts lika bra ändå. men sån är inte min käre sambo... alltså tvingas jag att bli lite mer ordningssam. skiter jag i att göra nåt bara för att jag inte pallar så gör han det sen istället och då får jag dåligt samvete haha. så det är bäst att bara göra det!

husmor.

har legat och softat i soffan hela förmiddagen, men jag har faktiskt gjort lite nytta samtidigt. jag har bestämt vilka kurser jag ska läsa i höst. ser faktiskt fram emot det, tror att det kan va ganska kul.

nu har jag varit duktig och satt igång att göra köttbullar, smeten "vilar" just nu. va toklängesen vi käkade köttbullar. så går det när man är lat och vägrar äta typ mamma scan-köttbullar. det tycker jag inte om!
frågan är om man ska ha potatis och gräddsås till eller om man ska köra på makaroner? hade velat ha potatismos egentligen, men det funkar ju inte så bra på nypotatis...

ser jag ut som en tant?

tycker tiden går så sjukligt snabbt. halva augusti har redan passerat. jag fattar ingenting, jag hinner inte med!
på ett sätt är det skönt att det går snabbt, men det är skrämmande också.

jag måste ta tag i och söka kurserna jag ska läsa upp i höst. jag har ju bara 4-5 veckor kvar på jobbet.
på tal om jobbet, det va en kärring (ursäkta ordvalet) som sa till sitt barnbarn (förmodar jag) att ge boken till "tanten i kassan"... sen när ser en 23åring ut som en tant?! inte helt okej alltså. och kärringen va väl minst 55 iallafall. tror inte hon tyckte att hon va tant för 30 år sen...

och förresten, bli inte sura/förvånade om jag skaffar en ny blogg snart igen haha. vid nystart kan man väl få ha en ny blogg? ;)


saturday morning.

ledig lördag = sovmorgon. fast inte idag nej. vaknade 7,30... suck.
visserligen ganska skönt att ligga i soffan och lyssna på chillmusik och glo runt på internet.

får se vad denna dagen har att erbjuda i övrigt. kanske gå på fotboll kl 14? fast om det är risk för regn är det ju inget kul... kanske bege sig till möbelladan och se om jag kan hitta nån stol...
ikväll spelar roxette nere på marknadsplatsen så då kanske man skulle sätta siig i stationsparken om det är gott väder. varför måste vädret avgöra allt?

i've found my soulmate.

♥ Till dig, ditt osmidiga Helvete ♥ :
Dig, min Lisa har jag känt i drygt ett år. Men jag lovar att finnas här hur du än mår.
Att jag träffa dig var absolut det bästa, och jag hoppas du tycker om mig för det mesta.
Du älskar att prata och du får mig att skratta, därför måste jag få dig att fatta.
Sen den dagen vi börja hänga, och ute i natten på staden flänga.
Har jag mått så bra så det kan du kan aldrig ana, din vänskap gav mig vingar, jag är en trana.
Du är ärlig och rak och står upp för din sak.
Jag älskar dig och du är som jag, du skall vara min tärna en dag
- ♥ - Jag är en lyckans ost som har dig som vän, du är Succé.!.! Love you

hur glad blir man inte när man loggar in på facebook och får syn på det här?! sken upp med hela ansiktet och en tår trängde fram. jag har verkligen hittat världens bästa vän, min själfrände. fina, underbara anna... kärlek!


kundtyper.

oftast har jag väldigt trevliga, glada och tacksamma kunder på mitt jobb. vilket jag är glad för. tyvärr har man ju ett och annat stolpskott också. konstigt nog minns man ofta dem mer/längre.

jag va verkligen inte på humör för besvärliga/gnälliga/tröga kunder idag.
klart att det kommer några stycken då.
- kunder som inte fattar kortläsaren. ber dem att vända på kortet för att de har magnetremsan/chipet åt fel håll. vad tror ni idioterna gör då? jo, de vänder så att magnetremsan/chipet är "i luften" istället för maskinen. duktig idiot... suck.
- en tant (kärring...) kommer in utan sin "lånebok" men vill ändå ha med sig än när hon går, för att hon "så gärna vill läsa den just precis nu". svårt att fatta reglerna eller?
- kunder som "inte kan läsa". hur svårt är det att se en skylt som är skriven med varje
bokstav på ett a4-papper?!
- folk som tjatar om att "sist jag va här hade ni ...* och den låg där" *= en bok som va typ fyrkantig och den va lite röd på framsidan och jag va här i april ungefär. ja men då vet jag preciiis vilken du menar.
i n t e!!! vi har mer än en röd, fyrkantig bok, pucko...

men som sagt, om man struntar i ovanstående typ av kunder har vi nog några av de bästa kunderna. kunder som ler, tackar, tycker att vi är så trevliga och ger god service and so on. det är dem som ska finnas kvar i minnet egentligen!

så, nu fick jag detta ur mig. tack för er tid... ;)

är det detta som kallas husmanskost?när jag skrev förra inlägget va det du ser på bilden som kallade på min uppmärksamhet. egentligen inget märkvärdigt alls, men så underbart gott! allt va perfekt kokt och det va njutning på hög nivå mina vänner!

förr va nyttiga grönsaker (broccoli & blomkål t.ex.) det äckligaste man kunde äta, tyckte jag. men nej, det är ju gott! alltså på riktigt gott, inte bara så där "det är gott för man vet att det är nyttigt". jag måste bara lära mig att äta det oftare. det tar ju ingen extra tid egentligen, bara ren lathet.

nu ska jag krypa ner i sängen och titta på ett avsnitt oc eller två med min fina och underbara sambo.
sleep tight!


vardag.

tillbaka i verkligheten. kallas även; slut på semestern... känns inte jättepepp. speciellt inte med tanke på att jag bara ska jobba på jobbet i sex veckor till innan jag slutar. alltså känns motivationen sådär. men jag tänker göra det bästa av situationen! :)

nu får jag nog ägna min uppmärksamhet åt spisen. där kokas både morötter och potatis för full rulle, vilket innebär att det är dags att steka kött.

tantvarning.

jag tror fan att jag börjar bli tant... är det inte lite tidigt? jag är ju för tusan bara 23 och några månader.
jaha och varför börjar jag bli tant då? jo, för det första så har jag börjat sticka... "svärmor" har visserligen en garnbutik så då måste jag ju kunna sticka, men ändå.
igår satt jag framför allsång på skansen och vem vet mest samtidigt som jag stickade och tyckte att det va riktigt t r e v l i g t.
idag vakna jag kl 05,30 och va tokpigg. försökte visserligen somna om i 30 min innan jag gick upp. och vad tror ni jag gör då? jo, stickar och tittar på nyhetsmorgon haha. jag börjar fan bli kärring, fan va illa. haha.


kärlek.

satt och lekte lite i photoshop. en sån här tavla skulle jag vilja ha. jag får nog åka hem till mamma och pappa en dag och låna deras skrivare. isåfall är ju det lilla problemet löst.
jag måste ta tag i att framkalla foton och köpa ramar. jag vill ha massa bilder på nära och kära och annat krafs runt om i lägenheten. helst i vardagsrummet, där inne är så fult. måste ta tag i det...


semester is the shit.

semestern rullar på och jag är inne på min sista vecka. buhu. har iallafall fått gjort det vi hade planer på att göra, så nu blir det verkligen chill och bara ta dagarna som de kommer innan verkligheten ropar på mig igen.
sen förra inlägget har vi hunnit med att;
åka till tyskland och shoppa alkohol,
vara på liseberg (alldeles för mycket folk för att det skulle va jättekul)
hängt på marinfestivalen och tittat på underbara melissa horn och grymma mustasch
ännu en vända till göteborg, för lite shopping denna gången

efter semestern när rutinerna drar igång igen ska bloggen få bli en av dem. jag har bara inte haft tid/ork/lust, fast jag saknar det på ett sätt... jaja, nog tjatat.

RSS 2.0