tonight's gonna be a good night.

fredag och valborg. den här dagen kan ju inte bli annat än bra :)

först jobb till kl 18 och sen snabba ryck till kvällens bravader.
det grillning/förfest/utgång med vännerna. köttet ligger och marineras så hela kylen luktar vitlök/chili, rosévinet ligger på kylning, kläderna är bestämda och naglarna nymålade. tonight's gonna be a good night.

det enda som saknas ikväll är emilia, valborg är ju vår kväll. hade galet kul förra året haha.
mötte upp emilia som redan va packad och glad. jag fick dricka ikapp - moget ;) det hela blev en underbar kväll med fest/fylla/skratt.


jag och emilia förra valborg. love.

52 days to go.

52 dagar kvar tills pier pressure. jag längtar!

så jäkla bra band som ska spela där. t.ex. paramore och 30 seconds to mars. nice som fäään ju! grymt att få se paramore! och att se jared lato (ni vet han som va sååå snygg förr) kommer också bli kul. det ska bli så galet kul hela grejen. förhoppningsvis blir vi ett hyfsat stor gäng som drar dit ihop med. som sagt, jag lääängtar!


söta gubbe.

kom in en gubbe på jobbet och för att köpa några vykort. nåt med vildsvin, för det jagade hans son, nåt annat och två med madeleine och jonas (ja, det finns vykort med dem haha). hans kommentar om m&j-kortet va bäst;
"ja, alltid retar det någon hähä". hahaha så jävla söt han va :D en go gubbe helt enkelt.

macro is the shit.

igår när vi va hemma hos m & p fick jag testa pappas macroobjektiv. mycket svårare än jag trodde. skakar ju som tusan, stativ nästa. men kul också! jag vill ha ett eget macro, men jag får spara lite cash först. känner inte att jag har råd att slänga iväg ungefär 3000 på det nu tyvärr.

 
nu ska jag snart bege mig till jobbet. inventera hela dagen idag igen. och min lediga dag imon bara försvann sådär huxflux... inte mycket att göra åt det.


dålig dotter?

i eftermiddag vankas det kalas. pappsen fyller 53 på tisdag så vi ska hem till gullbranna och äta tårta. och ge honom present så klart. och det va just det där med present jag skulle skriva om nu.

jag tycker det är skitkul att hitta perfekta presenten och slå in den sådär superfint med massa onödigt tjaft. men nu är det så att min käre far alltid önskar sig så tråkiga saker. alltid saker som han behöver. t.ex. datorkabel, stativ och denna gången kartor. jaha, då va det bara att köpa kartor då. han är inte typen som uppskattar "onödiga" saker.
och det där med fina paket. jag hittade inget presentpapper idag. ligger nånstans uppe på vinden och dit vågar inte jag gå själv. så man tager va man haver. aluminiumfolie! är man en dålig dotter när man slår in pappas present i aluminiumfolie? haha. man paketet blev ganska fint iallafall faktiskt.




dinnertime.

en söndag utan minsta tecken på bakfylla. ingen seghet och inget "jag vill inte göra ett piss idag". nä, istället vaknade jag utvilad och glad strax innan 9. skönt!

blev en toklugn kväll igår. åt god middag nästan mitt i natten (ca 21,45) och drack ett litet glas vin till det. resten av kvällen spenderades i sängen. totte tittade på tv och jag låg med laptopen i knät. mysigt, avslappnat och jäkligt chill.


bord för två, mat för fyra haha. yes, hälften blev kvar.

pärlhöns, klyftpotatis, sås och sallad. mmm, va gott det va!


glass & shopping.

efter jobbet idag mötte jag upp totte för att ta en glass i solen. mjukglasspremiär! gott det va eller?!
sen lallade vi runt i några butiker. fyra för att vara exakt. jag skulle inte shoppa, men jag hittade ett linne som det skrek lisa om så det fick allt följa med hem.

sprang på tottes brors kompis och hans dotter. kan va den sötaste ungen som finns. stora blå ögon, goa kinder med smilegropar och en tofs med små ljusa hårstrån mitt på huvudet. toksöt! blir ju inte alls sugen på en liten när man ser såna små sötisar... däremot blir jag inte lika sugen när jag hör att grannens son skriker för fulla muggar just nu ;)

senare ikväll, eller imon, ska jag berätta om en ovanlig grej jag va med om igår. haha.


ändrade planer.

det blev inte alls som planerat igår. otippat? haha. 
maten va fortfarande frusen, så vi käkade annat istället. och drack massa vin. hade mysigt och snackade om allt mellan himmel och jord. sen bestämde vi oss för att gå ut iallafall.
så kvällen slutade med massa drinkar och en jäkligt trevlig utgång. tror det får bli lugnt ikväll istället. observera, tror ;)

nu ska jag gå och jobba ett par timmar bara för att jag är så snäll.

fredagsmys.

undra hur många andra stackre som är lika fantasilösa som jag och kommer att använda sig av den rubriken idag? ;)

grå och regnig morgon och energin befinner sig inte på topp. meeen, det är ju fredag och det är nice!

ikväll ska jag och älsklingen ha myskväll. va galet längesen vi hittade på något bara vi två. helgerna brukar gå ut på att umgås med underbara vänner dygnet runt ungefär. vilket är skitkul! men nu känner jag för att va hemma och bara mysa. vi ska äta god och lyxig mat (om allt går som det ska) och dricka vin. kanske jag ska försöka att hålla mig vaken längre än till 22,30 också?
hur som helst, ikväll ska det bara va massa mys. fredagsmys ffs! :)


en kväll i februari fastnade vi (och min gräsliga utväxt) på en mingelbild. som hamnade i en lokaltidning. blev utklippt och sitter på ett skåp i "svärmors" kök. how cute ;)

twentytwo.

idag är det precis en månad tills jag och älskling åker till mallorca.
åh vad jag längtar! det ska bli sååå underbart.

mina adidas.


kolla noga så ser ni att det är pics på människor och inte bara massa tjafs. grymt.


snygga, sköna och bra pris, jag är mer än nöjd!

i love my new shoes.

besöket på nya intersport va värt! jag hittade sjuuukt snygga adidasdojjor. gladgladglad!
brorsans kommentar: jävla skit att det är tjejskor, jag vill ha dem.
nikis kommentar: ahh, snyggaste skorna vi har ju!

ska fika lite och sen kommer det en bild eller två på mina lovely shoes.

jävligt nice onsdag.

jobbat 9,30-14 idag. skulle jobbat till 18,10 som vanligt. men lite knas i schemat längre fram i veckan gjorde att jag erbjöd mig att jobba några timmar då och då tyckte de att jag kunde få gå hem tidigare idag. sweet!
det lönar sig att va snäll helt enkelt!

helt plötsligt känns denna dagen väldigt lång och det är ju gött.
laga lite mat lagom tills totte kommer hem, gå på vip-kväll på intersport som öppnar imon och sen ta en promenad låter som en bra eftermiddag/kväll i mina öron.

i'm so obsessed my heart is bound to beat right


bild


nailpolish.

jag avskyr att ha omålade naglar, känns så sunkigt på nåt vis. vet inte varför, men så är det. dock så tycker jag det är drygt att behöva måla naglarna var och varannan dag. och det behövs verkligen när man har starka färger på naglarna och jobbar i butik. det skavs väldigt snabbt.
har hittat ett lack jag gillar tokmycket. paris från make up store. gör att naglarna ser fräscha ut och det sitter bra. skavs det lite så syns det ju knappt inte heller. i like!


det finfina vardagslacket paris.


spikes is the shit.


visst har min karl världens hetaste frilla? hahaha.
90-talsfest i lördags som sagt. och totte körde på spikes och ring i örat. och såg helt plötsligt väldigt '99 ut istället för sitt vanliga jag.

ganska komiskt att jag har en fjortisbild på mig när jag ligger på min säng och på väggen ser man en bild på scott. ni vet den killen i five som va "to die for"?! och han hade ju spikes. totte va faktiskt inte helt olik, bara mycket mer skägg ;) jag har visst äntligen fått min scott. eller iallafall hans look-a-like. haha.

var tar tiden vägen?

helgen har som vanligt försvunnit alldeles för snabbt. men den har varit hur kul som helst!
förfest + utgång + efterfest med det vanliga gänget i fredags. hade så galet roligt!
lördag; jobba, hem och sova två timmar. iväg på 90-talsfest + utgång + efterfest.
söndag; hem till tottes mamma för att äta god mat. hem, sov, kolla film, somnade igen.

jepp, helgen i väldigt korta drag. den har varit så himla bra iaf!
som ni förstår har jag inte haft tid att sitta vid datorn. får bli mer bloggande i veckan.

ha en bra dag.

sunshiiine.

varför finns det inte nån lag som säger att man slipper jobba när solen strålar från klarblå himmel? suck. stå inne hela dagen i detta fina vädret... får springa hem på lunchen och sätta mig på balkongen en halvtimme. jeppjepp, det ska jag allt göra. måste passa på, de som vet säger att det ska bli regn i helgen. bläää. vi vill ha soool!

förresten så är bygg max-reklamlåten väldigt irriterande. sätter sig på hjärnan direkt. "knock, knock, let me see what you've been working on". jag tror den går så iallafall.

nu: snöra på dojjorna och gå till jobbet.


matsnack.

jag tillhör den gruppen av människor som inte tycker att det är speciellt kul att laga mat. och framför allt inte när det bara är till mig själv. men för att dra till med en klyscha eller nåt; äta bör man, annars dör man.
fick bli laxfilé och rivna morötter. gott och enkelt. kan ju knappast bli enklare.
frusen laxfilé, på med lite citronpeppar, in i micron 3-3,5 minut på full speed - klart! och riva ett par morötter under tiden. på med lite mer citronpeppar när allt är klart.
så enkelt ska det va att laga mat när jag ska laga till mig själv.

när totte kommer hem blir det spagetti och köttfärssås. gott! inte ätit på flera veckor. konstigt.
och ikväll är det fotokurs. så mycket roligare att fota när man har lite koll på det här med bländare, iso och slutartid. bilderna blir ju mkt bättre än när man bara kör i "p-läget".

dreamcatcher.


bild

periodvis drömmer jag helt sjuka drömmar. jag har aldrig varit en sån som har haft mardrömmar. men för ett tag sen började de dyka upp. känns creepy.

natten till igår drömde jag t.ex. att tre personer kom in i vår lägenhet. gick in i sovrummet, ställde sig och tittade på oss när vi sov. den ena av de här tre männen va helt nerblodad och höll en blodig kniv i handen.
när jag vaknade vågade jag först inte vända mig om och öppna ögonen. va rädd att det skulle stå en främmande människa jämte sängen. kröp tätt intill totte och somnade om. glad att jag inte sover ensam när jag har såna läskiga drömmar.

jag tror jag ska införskaffa mig en drömfångare. se om det kan hjälpa. annars är det ju en fin pryl att ha hängandes.


a day off.

idag är jag ledig och uppe med tuppen. tvättid kl 7.
förr gick mina lediga dagar ut på att sova så länge som möjligt, men nu älskar jag att komma upp i tid. dagen känns ju toklång och man hinner med så mycket. vuxenpoäng på mig kanske? nä, det vill jag inte ha haha.

btw. rebound (rabih & eddie) - hurricane är faktiskt riktigt nice. sen skadar det ju inte att rabih är ett litet charmtroll och grym på att härma zlatan ;)

nu: frukost och titta vidare på vakna med the voice.

tolfteapriltjugohundratio.

hemma från jobbet idag.
vaknade upp imorse med en skum känsla i kroppen. och halvt nackspärr. när jag hade sminkat mig blev jag akut illamående och va tvungen att spy. mysigt... bara att konstatera, migrän.
ta en eeze och gå och lägga sig igen. nyss vaknat och mår lite bättre.

migrän är bland det värsta jag till. slår till när man minst anar det. och det är bara att vänta ut det...

solen skiner iallafall och jag tror att det blir en bra vecka! :)


om nån månad kommer syrénerna att blomma. lovely.
mamma har fuskat och har redan syréner hemma i köket.


finally friday

fredag är alltid fredag, början på helgen. även om jag jobbar lördag så är det så jäkla nice med fredag.

vad denna helgen har att erbjuda vet jag inte riktigt än. det va visserligen snack om utgång imon och det brukar ju alltid va nice. dock har jag planer på att va nykter ett tag framöver. kommit på att jag slösar mer pengar än jag borde på fest/alkohol och söndagen försvinner snabbare än vinden. såattehhh... utgång utan alkohol maybe.

skön pepplåt. inte min musiksmak egentligen, alldeles för långt ifrån rock. men pepp blir man!





hmm

jag avskyr att fastna framför dåliga tv-program. som idag, sveriges värsta bilförare. det är bara pinsamt och jag blir irriterad på hur tröga de är. ändå vill jag veta hur det går och sitter därför kvar. en timme kastas bort på skit som jag inte ens bryr mig om... lame.

vårkänslor

jag måste köpa balkongmöbler. litet bord + stolar. var hittar man fina möbler till bra pris? de behöver ju inte gå sönder bara man tittar på dem heller...
jag vill ju kunna pynta och göra fint där ute nu när det börjar bli vår på riktigt. pärhyacinter och penseér vill jag ha. får ringa mamma så får hon fixa ihop något.

pärlhyacinter hos mamma.

förresten, hunnit med bulls uteservering två gånger på en vecka. det är vårkänsla!

borsta gaddarna, på med ett par strumpor. slänga på skinnjackan och conversen och promenera till jobbet.
ha en nice dag gott folk!

paus/play

nu är det dags att ta tag i det här med en blogg igen. jag har saknat det. egentligen vet jag inte varför, men det är lite skitsamma.

nu kör vi. mixtapebylisa.blogg.se it is!

RSS 2.0